arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Naaldpositioneringssysteem DEMCON: ‘First time right’

10 mei 2017
Demcon

Een levertumor kan op verschillende manieren verwijderd worden. Chirurgisch, maar daarbij wordt ook gezond weefsel weggehaald. De arts kan ook door middel van radio- of microgolfstraling de tumor wegbranden, maar daarbij is het lastig om de naald direct goed in de tumor te plaatsen. Om deze precisieklus goed uit te kunnen voeren, worden er vaak meerdere CT-scans gemaakt om de juiste plek te lokaliseren. Tijdrovend en belastend voor de patiënt. DEMCON ontwikkelde een naaldpositioneringssysteem.

DEMCON nam met partners als Philips en Elekta deel aan een Europees onderzoeksproject en zag daarbinnen kansen voor de ontwikkeling van een systeem waarbij de naald in één keer op de juiste positie en op de juiste manier plaatst én ook nog eens past binnen de bestaande werkprocedures van de arts. Een patiënt- en artsvriendelijke oplossing.

In onderstaande video zie je hoe deze techniek werkt.

Voor het ontwikkelen ervan werkte het bedrijf nauw samen met specialisten uit het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Erasmus MC in Rotterdam.

DEMCON is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech, industrial systems & vision, embedded, optomechatronic en medical systems. DEMCON is een onderneming die opdrachtgevers met een breed scala aan competenties ondersteunt. Als system supplier kan DEMCON de hele behoefte van de klant afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie. DEMCON is ISO 9001:2008 en ISO 13485:2003 gecertificeerd.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten