arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Uitreiking internationale waterstofgids aan minister Schreinemacher

10 mei 2023
Overhandiging waterstofgids aan Schreinemacher

Op 9 mei werd het eerste exemplaar van de Waterstofgids 2023 uitgereikt aan Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dit gebeurde in het Depot van het Museum Boijmans van Beuningen, tijdens de aftrap van de World Hydrogen Summit. Tijdens dit vierdaagse evenement ontmoet de binnen- en buitenlandse waterstofsector elkaar voor kennis en inspiratie.

Waterstofgids 2023: 'Excelling in Hydrogen – Dutch solutions for a climate-neutral world'

De Engelstalige gids werd uitgereikt door Theo Henrar (FME), Tjerk Opmeer (RVO), en Jörg Gigler (TKI Nieuw Gas). In de gids staan onder andere de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterstof in Nederland, een visualisatie van de waterstof waardeketen, en bijna 200 bedrijfsprofielen. De gids wordt internationaal verspreid om de Nederlandse waterstofsector in het buitenland onder de aandacht te brengen.

Koploper willen zijn

Theo Henrar, voorzitter van FME: "Echt geweldig dat het aantal profielen van Nederlandse bedrijven dat actief is op gebied van waterstof met ruim 70% is gestegen ten opzichte van de editie uit 2022! Dat toont aan dat we als Nederlandse techsector echt koploper kunnen en willen zijn op gebied van waterstof. Ik ben trots op de minister dat zij het maatschappelijk belang van waterstof goed inziet en de mogelijkheden van waterstof promoot. Niet alleen hier, maar bijvoorbeeld ook op handelsmissies. Volgende maand gaat ze eerst naar België om onze sector daar op de kaart te zetten, parallel aan het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Daarna ga ik samen met haar naar het Duitse Beieren om daar te verkennen wat de mogelijkheden op gebied van groene waterstof zijn.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten