arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Cao Metalektro

Cover cao Metalektro 2022-2024

FME vertegenwoordigt de werkgevers bij het cao-overleg in de Metalektro. FME sluit de Metalektro cao’s met de vakbonden FNV, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2.

Ruim een derde van de 2.200 leden die FME telt, valt onder deze cao. Het gaat om bedrijven die nationaal en internationaal actief zijn binnen diverse sectoren zoals hightech, engineering, machinebouw, scheepsbouw, automotive, elektrotechniek en service en onderhoud.

De Metalektro kent vier cao's: de Basis-cao, de cao voor Hoger personeel, de aanvullende cao Systeem voor arbeidsomstandigheden en de cao Arbeidsmarkt en opleiding. De Stichting Pensioenfonds van de Metalektro PME is het bedrijfstakpensioenfonds van de sector.

Alle informatie rondom de cao Metalektro vind je in Mijn FME | exclusief voor leden.

FME cao Metalektro Updates

Ben je lid van FME, valt jouw bedrijf onder de cao Metalekto, en wil je op hoogte blijven van de onderhandelingen cao Metalektro? Meld je dan aan voor de FME cao Metalektro Updates.

Meld je aan voor de Cao Metalektro Updates

Cao Platform

Exclusief voor werkgevers (directeuren en HR-verantwoordelijken) in de Metalektro die lid zijn van FME, hebben we een Cao Platform. Hierop vind je relevante informatie, het laatste nieuws, andere platformleden en downloads. Ook kun je hier vragen stellen.

Ga naar het Cao Platform | exclusief voor leden

Functiewaarderingssysteem ISF

FME is systeemhouder van het specifiek voor de technologische industrie (Metalektro) ontwikkelde Integraal Systeem Functiewaardering (ISF). ISF is een erkende, valide en betrouwbare keuze om tot een rangorde van functies te komen. Bovendien heeft ISF de meeste functies die voorkomen in de technologische industrie beschreven en gewaardeerd. Adviseurs van FME ondersteunen en begeleiden lidbedrijven bij de verschillende onderdelen en fases van het functiewaarderingstraject.

Lees meer over ISF | exclusief voor leden

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten