Arbo

FME zet in op duurzame inzetbaarheid. Dat betekent dat mensen tot aan hun pensioen kunnen blijven deelnemen aan het arbeidsproces. Een van de belangrijkste onderwerpen is arbeidsveiligheid in bedrijven. Het gaat immers om de gezondheid en welzijn van onze medewerkers. Maar ook om kwaliteit van werk, het imago van onze sector en de instroom van nieuwe mensen in de technologische industrie. Elk bedrijf moet de ruimte nemen om hoger te komen op de veiligheidsladder. Arbo is en blijft daarmee een topprioriteit voor FME.

liggend_Shutterstock_Safety_Working.jpgWat doet FME aan Arbo?

Cruciaal voor het verbeteren van veilig en gezond werken is het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van bedrijven en werknemers.

5xbeter, ijzersterk voor veilig werk

FME heeft in samenwerking met Koninklijke Metaalunie, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie het programma 5xbeter, werken is gezond gelanceerd. Bedrijven kunnen gebruik maken van de gratis instrumenten (verbeterchecks). Kijk voor actuele informatie op www.5xbeter.nl.

Gratis Verbetercoach

Voor het project 5xbeter werken continu zeven deskundigen op het gebied van arbeidshygiëne, veiligheid en arbeidsomstandigheden. Doe je voordeel met deze coaches die je kunt benaderen via www.5xbeter.nl.

FME benchmark

FME benchmark Arbo en Verzuim. Dit is de grootste en meest representatieve benchmark op dit gebied in Nederland. Meedoen is voor FME-lidbedrijven kosteloos en je ontvangt dan het rapport.

FME-netwerk en voorlichting

Via het preventiemedewerkers netwerk blijven bedrijven op de hoogte van actuele ontwikkelingen en nieuws. Jaarlijks organiseert FME Arbo Voorlichtingsbijeenkomsten. Kijk ook op de aparte website Preventiemedewerker.

Belangenbehartiging en advies

FME onderhoudt goede contacten met veel organisaties. We zijn actief vertegenwoordigd in diverse commissies van VNO-NCW, de SER, de Stichting Samenwerken voor Veiligheid  (VCA-certificaat) en overleggen regelmatig met ministeries, Arbeidsinspectie en andere organisaties. Bedrijven die vragen hebben over arbeidsomstandigheden, bezoek van de Arbeidsinspectie, in contact willen komen met collega’s kunnen hiervoor terecht bij ons.

HSE&T Update

Als lid van FME kan je je aanmelden voor maandelijkse FME HSE&T Update. De maandelijkse Health, Safety, Environment, Energie & Technology Update is gericht op het weergeven van de veranderingen in wet- en regelgeving op nationaal- en Europees niveau en bevat ook wetswijzigingen op gebied van Arbo.

Ledenvoordeelprogramma FME en ArboNed

Als lid van FME kun je gebruikmaken van de branchekennis en expertise van ArboNed. Als je een (wettelijk verplicht) basiscontract met ArboNed sluit, profiteer je bovendien van 7% korting op branchespecifieke diensten.

Lees meer

Meer weten?
Hans HoogendoornBeleidsadviseur