arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Laat technologie de ouderenzorg verbeteren

Moeder en dochter met Wolk

Medische technologie kan op verschillende manieren waardevol in het het verbeteren van de ouderen- en thuiszorg. Dit is in het voordeel van de professional, de mantelzorger en de hulpbehoevende.

  1. Ten eerste kan technologie zorg voorkomen. Bijvoorbeeld door de kans op een complicatie te verkleinen, zodat minder vervolgzorg nodig is, of door mensen in staat te stellen voor zichzelf te zorgen.
  2. Ten tweede kan medische technologie bijdragen aan efficiëntere inzet van zorgpersoneel, zodat dezelfde groep zorgmedewerkers meer zorg kan leveren. Bijvoorbeeld doordat technologie de duur van medische handelingen verkort of doordat robots en algoritmes taken overnemen.
  3. Ten derde kan medische technologie bijdragen aan het behouden van vitaal zorgpersoneel. Bijvoorbeeld doordat technologie de belasting verkleint; werk minder fysiek of mentaal zwaar maakt.

Via onderstaande voorbeelden en verhalen van FME-leden laten we zien hoe Medtech de ouderenzorg verbetert.

Nieuws

Week van de Innovatieve Zorg

9 tot en met 16 mei
Laat technologie de zorg verbeteren! In deze week laten we zien hoe technologie oplossingen biedt voor uitdagingen in de zorg. We willen hiermee stappen maken rondom het verminderen van de werkdruk voor zorgmedewerkers en wat we moeten doen om innovaties sneller goed te laten landen in de zorg.

Lees meer over de Week van de Innovatieve Zorg

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten