arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Datatechnologieën

Standpunt

Digitalisering

Data

Het gebruik van software-technieken onder de noemer van AI is niet nieuw. AI-systemen worden gebruikt om zelfrijdende machines aan te sturen, de betrouwbaarheid van componenten te verbeteren, de onderhoudsbehoefte te voorspellen, de levensduur van machines te verlengen, de energie-efficiëntie te optimaliseren en de productie aan te passen aan de vraag van de klant. De inzet van deze technologie is cruciaal voor het concurrentievermogen van de Europese Unie. Het is daarom noodzakelijk om innovatie te bevorderen en de digitale transitie binnen de technologische industrie te versnellen.

Onze prioriteiten

Zet in op netwerk technologie

Versnel de digitalisering van de industrie met de communicatienetwerken van de toekomst. Creëer economische waarde door in te zetten op specifieke Nederlandse sterktes in netwerktechnologie. 

Data

Investeer in AI

De EU loopt behoorlijk achter op de VS en China als het gaat om onderzoek naar en gebruik van AI. De EU moet haar investeringen in AI aanzienlijk verhogen, zodat we concurrerende oplossingen hebben. 

AI-verordening

De technologische industrie mag niet belemmerd worden op een manier die ten koste gaat van de digitale transitie. Om die reden dienen er specifieke veranderingen te worden aangebracht in de AI-verordening.  

Andere definities AI-systemen

De door de Europese Commissie voorgestelde definitie van AI-systemen, classificatieregels voor AI-systemen met een hoog risico en voorschriften voor AI-systemen met een hoog risico moeten worden aangepast. 

Europese ruimte voor gezondheidsgegevens

FME ondersteunt de inspanningen van de Europese Commissie om een Europese ruimte voor gezondheidsgegevens (EHDS) tot stand te brengen dat zekerheid biedt voor het gebruik van digitale technologieën voor elektronische medische dossiers en voor de uitwisseling van gegevens voor primair en secunudair gebruik van gezondheidsgegevens binnen en tussen de lidstaten. 

Data delen

Digitalisering

Meer binnen dit onderwerp

Innovatieve technologieën spelen een cruciale rol bij het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw. Technologie is voortdurend in ontwikkeling: we zitten middenin een transitie naar geavanceerdere technologieën, die steeds breder toepasbaar zijn en steeds meer impact hebben. En die ontwikkeling gaat alsmaar sneller, ook internationaal.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten